Draaischijf

Bouw van de draaischijf

Het positionerings mechanisme is gebaseerd op TURNTABLE AT MALFUNCTION JUNCTIONON.
De fijnpositionering doormiddel van fototransistors wordt gecombineerd met een grof regeling waarbij het lampje voor de fijnregeling wordt aangestuurd via de "draaischakelaar" onder de draaischijf (vijfde foto).
Voor de traditionele aansturing zijn 3 wisseldecoders noodzakelijk. Robert Evers heeft rond 1 enkele ATMEL 90S2313 processor de gehele wisselbesturing geimplementeerd. Deze kan, in een iets gewijzigde versie ook gebruikt worden voor de Fleissmann en Märklin draaischijf. Zie hiertoe de site van Robert en de MRdirect handleiding.
Vanuit Koploper zal de aansturing als Märklin draaischijf gebeuren.


Draaischijf in aanbouw. Een tweetal k-railsstaven rondgebogen en met delen van de kunststof bielzen in de kuil gelijmd.
Het lager waar de brug op draait komt uit een oude 5,25" floppiedrive. Een heel goede lagering met de grote platte rotor ideaal om de aandrijfschijf op te monteren.


Detail opname van de brug, deze is opgebouwd uit messing H- T- en I-profielen van 3*3 mm.Grote (ca. 31 cm doorsnede) aandrijfschijf met op de buitenkant 5 stuks Fleissmann tandradbaan stukken gelijmd.Aandrijving d.m.v. een uit een oude videorecorder gesloopt motortje met worm- en tandwielen.Selectie mechanisme voor de grove positionering waarbij een tweetal sleepcontacten de 48 mogelijke posities doorverbinden met het lampje voor de fijnregeling.


De gehele opstelling met besturingselectronica. Schijf uitgerust met 3 te selecteren sporen.


De basisprint met ATMEL 90S2313 prcessor.
De basisprint met opgestoken motorbesturingsprint.

Meer fotos